Pielkenrood bedrijven foto’s

De stad Quedlinburg in het Duitse Harzgebergte, van waaruit de in 1747 geboren Christian Pilkenroth op 23-jarige leeftijd lopend vertrekt naar Zaandijk.

Papiermolen De Hobbezak in Zaandijk waar Jan Pielkenrood, zoon van Christian Pilkenroth, 70 jaar heeft gewerkt.
De smederij aan het Langepad in Zaandijk in 1895 van waaruit alle zakelijke activiteiten van de familie Pielkenrood zijn voortgekomen.
Het eerste bussenfabriekje aan het Langepad in Zaandijk rond 1910.
Pielkenrood is een goede werkgever want in 1913 wordt bij het bedrijf een van de eerste metaal-CAO’s in Nederland afgesloten. Het werk wordt even stilgelegd voor een foto.
Rond 1930 is het bussenfabriekje uitgegroeid tot een groot bedrijf. Duidelijk is in de gevel nog het oorspronkelijke pandje te herkennen.
De gemotoriseerde bussenfabricage van de Metaalwarenfabriek v/h Fa. Jb. Pielkenrood Zaandijk. Duidelijk te zien zijn de aandrijfriemen waardoor de verschillende machines in gang gezet kunnen worden.
Directie en personeel van de NV Metaalwarenfabriek Pielkenrood in 1936. Op de eerste rij v.l.n.r. W.J. Adams, procuratiehouder, A.P. Pielkenrood, directeur, S. Pielkenrood, commissaris, W. Schagen, procuratiehouder, G. Walewijn, vertegenwoordiger.
De fietsen-, haarden- en kachelwinkels van de familie Pielkenrood op de hoek van de Lagedijk en de Kerkstraat in Zaandijk in de jaren dertig van de vorige eeuw.
Direct na WO II beginnen Jacob Pielkenrood jr. (Jaap Sz.) en zijn broer Simon Pielkenrood (Siem Sz.) een constructiebedrijf voor ketels, tanks en apparaten voor met name de petrochemische industrie. Het werk wordt uitgevoerd in de openlucht op ‘het landje achter de kerk’ in Zaandijk.
S. Pielkenrood sr. bij zijn 50-jarig jubileum met familie en personeel van de firma Jb. Pielkenrood. Zittend op de voorgrond v.l.n.r. Janny Pielkenrood-Lippman en echtgenoot Siem Pielkenrood jr., Siem Pielkenrood sr. met kleinzoon Simon (zoon van Jaap) op schoot en echtgenote Neeltje Pielkenrood-IJff, Jaap Pielkenrood Sz. en echtgenote Annie Pielkenrood-Kaaijk.
Pielkenrood Vinitex in de jaren zeventig. Het bedrijf verhuist in 1956 vanuit Zaandijk naar Assendelft, waar ook plaats is voor de afdeling voor industriële toepassingen van PVC (Vinitex) dat op Het Kalf in Zaandam is begonnen.
Pielkenrood Vaten komt in 1967 definitief in handen van Thomassen & Drijver – Verblifa. Jaap Pielkenrood Azn. blijft nog aan als directeur tot 1971. Ondanks dat het bedrijf daarna nog verschillende keren in andere handen overgaat, wordt de naam Pielkenrood gehandhaafd totdat de laatste productieactiviteiten uit Zaandijk verdwijnen en de laatste eigenaar Ardagh het terrein verkoopt aan een projectontwikkelaar voor de bouw van woningen.