Pielkenrood in de actualiteit

De naam Pielkenrood is actueel in de Zaanstreek. In de eerste plaats omdat het pand van de gelijknamige bussenfabriek in Zaandijk momenteel wordt gesloopt om plaats te maken voor een min of meer historiserende buurt. Onderdeel daarvan is een kopie van de fabriek zoals deze er uitzag voor de Tweede Wereldoorlog. In dit herbouwde pand wordt een appartementencomplex ondergebracht. Ook wordt het eerste fabriekje teruggebracht, zoals dat in 1905 werd gebouwd door Jacob Pielkenrood, maar dan als woonhuis.
Bovendien wordt er op 7 april, in samenwerking tussen het Gemeentearchief Zaanstad en de Pielkenrood Stichting, een film vertoond over de bouw van een andere fabriek van de familie en de verhuizing van dit bedrijf begin jaren vijftig van Zaandijk naar het nieuwe pand in Assendelft. Zie ook: https://www.de-fabriek.nl/films/1538-van+zaandijk+naar+assendelft.html.
Tenslotte verscheen er eind maart in het Zaans Stadsblad het eerste deel van een interview van Sarah Vermoolen met Hans en Ed Pielkenrood over de geschiedenis van de familie Pielkenrood en haar verschillende bedrijven. Zie: Pielkenrood Vaten bekende naam in de Zaanstreek – De Zaanse Verhalen

2 april 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *